Com celebrar un casament de ni?

Casament de nit

El gran avantatge de celebrar una boda de nit és la seva atmosfera romàntica i amb més glamur, a més de comptar amb un major temps de preparació prèvia durant el dia. Si per aquests motius o d’altres heu decidit celebrar el vostre casament de nit, volem donar-vos uns tips perquè els tingueu en compte a l’hora de dissenyar i organitzar la vostra boda de nit:

Consells per a un casament de nit

L’horari d’un casament tarda nit 

Normalment se celebra la cerimònia al voltant de les 6 i les 7 de la tarda. Aquest horari és ideal per donar temps al desplaçament dels convidats i començar el banquet al voltant de les 9 de la nit. S’ha de tenir en compte l’horari de l’estació que estiguem, perquè a l’hivern hi ha menys hores de llum, i la cerimònia potser s’ha de celebrar una mica abans. Una hora molt màgica, és al capvespre, ideal per la cerimònia i també per la sessió fotogràfica.

Protocal d’un casament de nit 

Els tons foscos seran els que més triomfaran pel nuvi, ja que transmetran elegància i glamur. Per ella, utilitzar accessoris daurats, platejats o pedres precioses serà tot un encert. A més, a la nit poden posar-se models més atrevits amb complements cridaners, igual que un pentinat elaborat i un maquillatge intens.

Pels convidats, s’haurà de decidir si incloure un codi de vestimenta o no i explicar l’ambientació de la festa així com si serà en exterior o interior, per saber què posar-se. Pels tons, els colors foscos no desentonaran i són molt afavoridors.

Escollir la localització d’un casament de nit 

A la nit, no hi ha problema en fer la celebració tant en exteriors com en interiors, però depenent de l’estació de l’any, a una boda de nit s’haurà de tenir en compte certs detalls per la comoditat de tots els convidats.

En interiors normalment els proveïdors del lloc tindran la temperatura sota control, per lo que podran dur vestits curts sense problema a l’hivern. En canvi, en exteriors, tant a l’estiu com a l’hivern s’ha de tenir en compte el factor pluja, i que per sort té fàcil solució. A Actuality Carpas disposem de la climatització que necessites per a la teva boda de nit,  tenim des d’ombralls de canyís a carpes per protegir de la pluja alhora que del sol. A més, a l’hivern són ideals, perquè es poden tancar i amb estufes es podrà tenir controlada la temperatura. A l’estiu també es poden posar ventiladors o aire condicionat. Un altre factor a tenir en compte en casament a l’aire lliure a l’estiu, seran els insectes, que poden arribar a ser molt molestos, així que serà important provenir-se de repel·lents.

La il·luminació per a casaments de nit

La il·luminació juga un paper indispensable en qualsevol casament de nit, afavoreixen el romanticisme i donen aquest toc de màgia essencial.

A l’aire lliure, si es tracta d’un espai molt gran s’han d’adornar bé tots els racons accessibles. Per exemple, es poden il·luminar els arbres amb les llums de fades enredades amb les branques i el tronc o bé llums de revetlla caient amb forma de pluja.

Les espelmes també són molt importants, per exemple com a centres de taula i són aptes tant per interiors com exteriors. També utilitzar fanalets és una bona opció. Altres accessoris poden ser lletres lluminoses per donar la benvinguda o cortines de llums pel photocall.

Per aconseguir fàcilment un moment molt bonic, es poden repartir bengales entre els convidats i indicar-los que les encenguin al mateix temps, per exemple, a l’arribada del lloc o al ball. Serà un moment inoblidable!

A més, com a últim consell, es pot demanar de visitar el lloc de la celebració a la nit. Veureu que serà la clau.

La decoració per a casaments de nit

Amb colors neutres i metàl·lics es poden aconseguir múltiples matisos, a menys que la temàtica requereixi altres tons i colors. L’important és que tot es vegi harmònic, sobretot a les taules. Es poden utilitzar flors naturals, però millor si són blanques o clares perquè no es vegin massa fosques. Com ja hem comentat abans, utilitzar espelmes és una molt bona opció, ja que l’ambient que aconsegueixen és molt especial, i a més sense haver d’invertir massa. Els centres de taula també poden quedar molt bé amb complements de vidre o per exemple, utilitzar cadires de metacrilat transparent.

El banquet de la celebració

Si abans del banquet ja es pot haver realitzat un còctel, amb un menú lleuger a tres temps serà perfecte: un entrant, un plat fort que podria ser peix i un postres suau. Després amb el pastís i si es realitza algun racó amb dolços, serà suficient. Després del ball, també serà important afegir un ressopó, per exemples amb sandvitxos o mini hamburgueses. S’ha de donar energia perquè puguin ballar tota la nit! Finalment, sobretot, preguntar si hi ha persones amb intoleràncies, vegetarians o vegans.

Altres consideracions per a una boda tarda nit

Per a després de la festa, organitzar un servei de transport nocturn és una molt bona opció i que tots els convidats us agrairan, perquè podran divertir-se sense tenir la temptació de conduir havent begut o amb el cansament acumulat de la nit. Si no, també es pot llogar alguna casa amb habitacions a prop del lloc de la festa, almenys pels familiars més pròxims.

Organitzar casament de nit

Com sempre, podeu contactar amb l’equip d’Actuality Carpas perquè us assessorem i ajudem a crear la boda dels vostres somnis. I si voleu conèixer més idees per a bodes, consulteu el següent enllaç.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *