Consells per casaments a la platja

casaments a la platja

Són moltes les parelles que somien amb casaments a la platja i és que casar-se en un entorn natural, íntim i prop de la mar representa un escenari inigualable. No és només la brisa romàntica i de pau que es respira en l’ambient, sinó també l’aire a llibertat i el retorn al medi natural el que fa d’aquests espais un dels preferits per celebrar la cerimònia d’un casament.

Si estàs pensant a organitzar un casament a la platja, el post d’avui pot interessar, ja que compartim alguns consells, diverses idees i repassem la normativa sobre casaments a la platja.

Em puc casar a la platja?

casaments a la platja a catalunyaD’entrada, és important recordar que aconseguir casar-se a la platja no és una tasca fàcil. Hi ha algunes limitacions, ja que es tracta d’un espai públic i natural. No obstant això, si vols casar-te a prop de la mar, a continuació et presentem algunes opcions i alternatives molt interessants… Així que t’animem a seguir llegint!

Com vam comentar, encara que és difícil, no és impossible celebrar un casament a la platja. En cas que estiguis decidit a celebrar el teu enllaç en aquests espais públics, recorda el següent:

  • Algú s’ha casat anteriorment al mateix lloc? Disposar d’aquesta informació t’ajudarà a agafar idees i a conèixer si és possible realitzar tot el que tenies pensat.
  • El següent pas serà informar-te sobre a quina localitat pertany la platja en qüestió.
  • Posteriorment, hauràs de contactar amb l’ajuntament o l’organisme encarregat de la seva gestió per informar-te sobre els tràmits a realitzar per sol·licitar el permís.
  • Durant tot el procés, recorda que els terminis i tràmits poden demorar-se. Per això, et recomanem començar a organitzar el teu casament amb la màxima antelació possible.

A més dels punts anteriors, és important tenir en compte que, tant la normativa com els tràmits per sol·licitar un permís per a realitzar un casament a la platja, poden variar depenent de la comunitat autònoma o el municipi en què us trobeu. Per exemple, a Catalunya, està prohibit celebrar casaments durant el període estival.

Casaments a la platja a Catalunya

decoració casament Si vols celebrar el teu casament a Catalunya, has de saber que des de l’1 de juny fins al 30 de setembre està prohibit celebrar casaments a la platja. Aquest termini és aproximat i pot variar cada any i d’un municipi a un altre. Per tant, com comentàvem anteriorment, per a més informació et recomanem acudir a l’ajuntament del municipi en el qual tinguis pensat celebrar la cerimònia. Recorda també que determinats aspectes són competència de la Generalitat, així que és probable que també hagis de tractar amb ella.

A Catalunya, els casaments a les platges de Costa Brava són una de les celebracions més demandades i, encara que existeixi aquesta prohibició, sempre hi ha un petit truc per poder gaudir d’un bonic casament prop de la mar…

Si vols evitar un excés de paperassa, tràmits interminables o una resolució negativa, una altra de les opcions és fer el casament en el tros de platja d’algun hotel o xiringuito. D’aquesta manera, no hauràs de sol·licitar cap permís i no et trobaràs amb els obstacles propis de voler casar-se en un espai públic.

 

 

Com celebrar un casament a la platja?

Si, després de llegir aquest post, t’has decidit a celebrar el teu casament a la mateixa platja o als seus voltants, els següents consells et seran de molta utilitat a l’hora de plantejar l’organització.

 

Cerimònia de casament a la platjafotos de casaments a la platja

Per decorar l’espai de la cerimònia, pots optar per una pèrgola o carpa senzilla amb l’objectiu recrear l’altar sense perdre el contacte amb l’entorn. Per a això, et recomanem les nostres ombres d’estiu, que podràs trobar a l’apartat de decoració per cerimònies de casament de la nostra pàgina web.

També pots envoltar el passadís nupcial amb catifes o fanalets, però recorda que, tant les torxes com els pètals i altres elements que poguessin danyar la platja no estan permesos. El banquet de casament a la platja també sol estar totalment prohibit.

 

casaments a la platja costa bravaDecoració per casament a la platja

La decoració ideal per a un casament a la platja serà aquella en la qual predominin els elements naturals en què l’entorn s’integri en la teva cerimònia sense pràcticament adonar-te’n. Pots incorporar les petxines, la sorra i colors marins en diferents formes.

T’aconsellem seguir la mateixa línia decorativa en tots els elements del banquet com el seating plan o el photo call.

 

 

 

Idees per casaments

Finalment, recorda que si vols més inspiració i idees per a la decoració del teu casament, pots visitar el nostre Showroom sense compromís. El nostre equip d’experts podrà ajudar-te i assessorar-te en la cerca dels elements ideals amb els quals decorar els teus espais nupcials. Pots concertar cita prèvia trucant al 938 869 141 o al 605 999 59.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *